Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tour de France 2023: 15. etape

16. juli 2023 @ 13:30 - 17:00

Gratis
Den 15 etape vises i klubhuset fra kl. 13.30 efter søndags træningen.

 

Nøglepunktet

Det er svært at vælge et specifikt punkt. Hvis det bliver regnvejr, kunne det blive dagens sidste nedkørsel, som er teknisk og kan skabe splittelse. Ellers vil det igen være en dag, hvor begyndelsen på etapen er meget afgørende, og flere klassementshold vil helt sikkert gerne have ryttere i udbrud som forposter, så deres kaptajner kan få hjælp senere på etapen.

Dagens dansker

Det er en rigtig god etape for Mattias Skjelmose. Han ligger formentlig enten lidt tilbage i klassementet, eller også har han mistet så meget tid, der skal til, for ’nemmere’ at få lov til at køre i udbrud.

Dog tror jeg stadig han vil få lov at køre i udbrud, selvom han ligger på 15.-20. pladsen i klassementet. Det er ikke de helt høje bjerge, og med tekniske nedkørsler passer dagen rigtig godt til lige netop Skjelmose.

Betydning for Vingegaard

En vigtig dag for Vingegaard. Selvom det ikke er de allerhårdeste stigninger, er der altså mange af dem og mange højdemeter. Samtidig er finalen lidt tricky med en svær nedkørsel inden finalestigningen.

Saint-Gervais Mont-Blanc er ikke det sværeste målbjerg i årets Tour, men den akkumulerede træthed fra de sidste 14 dages cykelløb kan mærkes i benene – og det er heldigvis Jonas’ fordel, nemlig restitutionen gennem tre ugers hårdt cykelløb.

Taktikken

Det er dagen før Tourens sidste hviledag. Det har ofte den indvirkning på rytterne, at de lige tør gå tanden dybere og måske angribe længere udefra og satse lidt mere.

Etapen er også skræddersyet til at bygge et angreb op for en klassementsrytter. De kan prøve at køre væk på Col de la Croix Fry og så have holdkammerater ude foran til at hjælpe frem til foden af Saint-Gervais Mont-Blanc.

Det er en svær manøvre, og først og fremmest skal man have benene til at køre væk.

Det er formentlig en dag, hvor Jumbo-Visma og Jonas Vingegaard vil være i defensiven og meget vågne og sikre, at der ikke er for mange UAE-ryttere eller andre klassementsholds hjælperyttere, der kører af sted i det tidlige udbrud.

Det er en etape, der har potentialet til at blive rigtig fed, men den kan også nemt gå hen at blive lidt en fuser, hvis rytterne ikke tror på, at de kan skabe forskellene.

Ekstra

Dagens etape har næstflest højdemeter. Hele 4527 venter rytterne. Kun etapen til Courchevel har flere.

Detaljer

Dato:
16. juli 2023
Tidspunkt:
13:30 - 17:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,

Arrangør

SCRM
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Klubhuset ved Vesthallen
Skjoldsvej 8
Slagelse, Sjælland 4200 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside